Tilmeld dig nyhedsmail:

Få besked om nyheder på siden

Navn:

E-mail:

Tilmeld | Frameld

 

Nyheds arkiv

Nytårskur

Kilde: Grønt Center,  december d. 18, 2015
Grønt Center inviterer til Nytårskur

10 kulinariske oplevelses-ruter i Region Sjælland

Kilde: GRO Grønne regionale madoplevelse , Helle Midtgaar,  november d. 25, 2015
Nu videreudvikler Østdansk Turisme og Smagen af Danmark foreningens app, som også hedder Smagen af Danmark.

Hvis du gik glip af ANUGAmessen …

Kilde: Fremtidsforskeren.dk,  november d. 25, 2015
… kan du læse fremtidsforskeren Birthe Linddals oplevelser

Alt fedtstof er ikke lige fedt

Kilde: Københavns Universitet, Food of Life ,  november d. 25, 2015
Samlet set peger den nyeste forskning på, at en udskiftning af mættet fedt med flerumættet fedt af n-6 typen kan øge forekomsten af hjertekarsygdom og – død, ligesom at der er en mistanke om at et øget indtag af n-6 flerumættet fedt kan føre til øget forekomst af brystkræft.

Aktiviteterne frem

Kilde: Lis Andresen,  februar d. 20, 2014
Siden 2007 har Fødevareplatform Region Sjælland arbejdet for at skabe et netværk for alle aktører i fødevarebranchen i Region Sjælland.

SERVICE fra JORD til BORD

Kilde: Dorthe Lynnerup, Serviceplatform,  januar d. 17, 2014
– et innovationsforløb for små fødevareproducenter, der vil udvikle services

10 historier om smag

Kilde: Lis Andresen,  januar d. 15, 2014
Nyt hæfte med inspiration for os alle i Region Sjælland.

Pris- og stjerneregn over lollandsk kirsebærvin

Kilde: Politiken, Helle Sindal ,  november d. 25, 2013
Frederiksdal Kirsebærvin vandt over samtlige andre vine og blev kåret som Årets Danske Vin på fødevaremessen Danish International Food Contest i Herning. Det er første gang, at en frugtvin vinder over druebaserede vine.

Slagter har droppet detailbutik

Kilde: Fødevaremagasinet s. 14, Eivind Sønderborg Johanse,  november d. 25, 2013
- til fordel for nethandel

Snart får du insekter i din pølse

Kilde: FOOD Culture, Mads Pedersen ,  november d. 25, 2013
Kødpriserne fortsætter op, og det øger behovet for alternative proteinkilder fra for eksempel insekter. Selv vestlige forbrugere vil med tiden tage insekterne til sig.

Hæder til Kernegården på Fejø

Kilde: Foodcontest.dk,  november d. 25, 2013
I forbindelse med Danish International Food Contest blev der konkurreret indenfor kategorien saft, juice og bær og vinderen blev Kernegaarden, Fejø Mosteri med ’Fejø most’, æblemost.

Økologien får fokusdag på Foodexpo

Kilde: Scandinavian Food & Drink ,  november d. 25, 2013
Mandag d. 17. marts bliver øko-dag på Foodexpo 2014 i MCH Messecenter Herning.

Stå af juleræset, hvis du har Roskildesyge

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  november d. 25, 2013
Tiden op mod jul er højtid for Roskildesyge og dermed opkast og kraftig diarré.

Julemarkeder på Møn, Lolland-Falster og Sjælland

Kilde: Visiteastdenmark.dk,  november d. 25, 2013
Rundt om på Sjælland, Møn og Lolland-Falster finder du en lang række julemarkeder, som kan sætte dig i den helt rigtige julestemning.

Nedtælling til brug af den nye mærkningsforordning

Kilde: DI Fødevarer ,  november d. 25, 2013
Tirsdag den 13. december 2011 blev det muligt for virksomhederne at tage den nye forordning om fødevareinformation til forbrugerne i anvendelse. Herved nærmer en lang regelforenklingsøvelse i EU sig sin afslutning.

Unge går i høj grad op i -

Kilde: GRO Grønne regionale madoplevelser ,  november d. 25, 2013
- økologi, dyrevelfærd og fair-trade

Nye lokale produkter på markedet i Region Sjælland

Kilde: GRO Grønne Regionale Madoplevelser ,  oktober d. 28, 2013
Vinteren over har Stig og Susanne ”gået til solbær” hos Signe Folke på Grønt Center, og de nyhøstede solbær er netop sendt på markedet som syltetøj og solbærchutney.

Brug af rå æg frarådes ikke længere

Kilde: Fødevarestyrelsen,  oktober d. 28, 2013
Fødevarevirksomheder skal forsat varmebehandle æg til mindst 75 °C eller bruge pasteuriserede æg. Her har forbrugerne nemlig ikke mulighed for selv at vælge, om de ønsker at spise retter med rå eller pasteuriserede æg.

Flere fødevarer skal afsættes lokalt

Kilde: Fødevareministeriet ,  oktober d. 28, 2013
Alt for få fødevarer afsættes i dag lokalt, og står det til regeringen og Enhedslisten skal lokale ildsjæle og offentlige køkkener være med til at ændre tendensen.

Tang gør din skinke sundere

Kilde: Foodculture, Mads Pedersen ,  oktober d. 28, 2013
Tang i skinke ligner almindelige krydderier, men det gør det også muligt at holde et lavt saltniveau.

Vi betaler mere for restaurantbesøg

Kilde: Berlingske Business, Christina Nordvang Jensen ,  oktober d. 28, 2013
Der er stadig en større villighed til at lægge flere penge i restaurantbesøg blandt danskerne. Øget kvalitetsbevidsthed og økonomisk overskud er nogle af årsagerne.

USA's sunde appetit skaber dansk eksporteventyr

Kilde: Dansk Industri ,  oktober d. 28, 2013
Amerikanerne vil være sundere. Til trods for de højere priser, køber de i stigende grad økologiske, fedtfattige og glutenfri fødevarer. Få her en dansk virksomheds bud på, hvordan man vinder på den intensiverede efterspørgsel.

Danskerne vil have dansk mælk, kød og kartofler

Kilde: Effektivt Landbrug, Anne Louise Mikkelsen. ,  oktober d. 28, 2013
I Norden regner forbrugerne med, at lokale produkter er mere sikre, vurderer professor Lotte Holm fra Københavns Universitet

Indkøbsaftaler blokerer for økologisk mad

Kilde: Ålborg Universitet ,  oktober d. 28, 2013
Uhensigtsmæssige indkøbsaftaler og mangel på viden blokerer for brug af lokale økologiske fødevarer i offentlige danske køkkener. Millionstøttet program skal ændre situationen i mere miljøvenlig retning med eksperthjælp fra fødevareforskere på Aalborg Universitet.

Lokale fødevarer til internationale turister

Kilde: Henrik Halkier ,  september d. 20, 2013
Både fødevarer og turisme spiller en væsentlig rolle i regional erhvervsfremme i Danmark. Fødevarer er et område, som generelt er blevet prioriteret højt i de regionale erhvervsudviklingsstrategier.

Kostråd bygger på den samlede videnskabelige viden

Kilde: DTU Fødevareinstituttet,  september d. 20, 2013
De officielle kostråd er udarbejdet af Fødevarestyrelsen for at fremme danskernes sundhed og reducere risikoen for kostrelaterede sygdomme som hjerte-karsygdomme og overvægt. De seneste officielle kostråd er fra 2005, og den 17. september præsenterer Fødevareministeren de nye officielle kostråd.

SuperBrugsen tjener mio. på lokale specialiter

Kilde: Food Supply, Kamilla B. Hansen ,  september d. 20, 2013
På et halvt år har 200 ud af 230 butikker fået lokalt producerede varer på hylderne, og omsætningen nærmer sig hastigt 100 millioner kroner.

Gode råd til forbrugerne om mad med mindre kemi

Kilde: Fødevarestyrelsen,  september d. 20, 2013
En ny kampagne fra Fødevarestyrelsen skal hjælpe forbrugerne med råd og vejledning om, hvordan de kan reducere deres indtag af uønsket kemi i maden. En ny undersøgelse viser, at danske forbrugere er usikre og mangler viden om, i hvilke fødevarer forskellige kemiske stoffer kan forekomme.

Danskerne ønsker sundere og mere smagfuld fastfood

Kilde: DTU Fødevareinstituttet ,  september d. 20, 2013
De seneste år er kvaliteten og sundheden af den mad, danskerne spiser ude, kommet i fokus. Nye produkter kommer løbende på markedet, og kundernes ønsker og forventninger ændrer sig over tid.

Udstil dine produkter på årets økologikongres

Kilde: Økologikongressen,  september d. 20, 2013
Virksomheder, organisationer, forskere, projekter m.v. kan udstille på kongressen.

Brugen af nye og sociale medier for virksomheder

Kilde: Region Midtjylland – Regional udvikling - Publikat,  september d. 20, 2013
Bogufgivelse: Den Digitale Værktøjskasse giver en konkret og letforståelig indføring i nye og sociale medier.

Coop søger grøn emballage

Kilde: Coop,  september d. 20, 2013
Hvordan kan emballagen blive lettere at genanvende, mindre ressourcekrævende eller løse andre miljømæssige udfordringer som f.eks. madspild?

FoodArt

Kilde: Lis Andresen,  august d. 29, 2013
Kunst og gourmet serveret i væksthus

Gratis kursusrække om distribution

Kilde: UCR, Roskilde ,  august d. 28, 2013
- for fødevareproducenter

Find et økologisk høstmarked

Kilde: hostmarked.dk,  august d. 28, 2013
– eller bliv selv vært

Fødevareeksport buldrer frem på vækstmarkeder

Kilde: Foodculture, Mads Pedersen ,  august d. 28, 2013
Dansk eksport har det svært, men fødevareklyngen fører an og sikrer milliardvækst på de nye vækstmarkeder. Det viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Ny strategi for ernærings- og sundhedsanprisninger

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  august d. 28, 2013
Ernærings- og sundhedsanprisninger kan være med til at øge fødevarernes værdi, hvilket kan resultere i øget vækst, eksport og beskæftigelse.

Æblet og andre frugter bliver fejret overalt

Kilde: Signe Folke, Grønt Center ,  august d. 28, 2013
Det er blevet populært at fejre æblets dag, lave frugtfestival og -markeder. En hurtig søgning på internettet giver adskillige spændende mål for efterårets udflugter.

Mandlige forbrugere er et overset potentiale

Kilde: Foodculture, Flemming Birch,  august d. 28, 2013
DEBAT - Butikkerne har i mange år været indrettet efter mantraet om, at kvinder står for størstedelen af forbruget, men mænd spiller en større og større rolle som forbrugere. Her ligger ifølge debattøren et uindfriet potentiale.

Dansk gastronomi kan skabe vækst i yderområder

Kilde: Levnedsmiddelbladet,  august d. 28, 2013
De internationale øjne er igen rettet mod dansk gastronomi og det giver igen tid til at tænke strategisk udviklingspotentiale for turismen i Danmarks yderområder.

Danskerne køber mere frisk frugt og grønt

Kilde: Levnedsmiddelbladet 6/2013,  juni d. 28, 2013
Grøntsager og frugt er den hotteste kategori i indkøbskurven og danskerne har bedre adgang til de grønne varer fordi vi shopper oftere frem for at langtidsplanlægge indkøbene.

Dansk spisetang på tallerkenen

Kilde: Signe Folke, Grønt Center ,  juni d. 28, 2013
Der er en del opgaver, som skal løses, inden dansk spisetang får en større kommerciel plads, men der er heldigvis mange engagerede mennesker til at løse dem.

Storkøkkener køber mere og mere økologi

Kilde: Økologisk Landsforening 07.06.13 ,  juni d. 28, 2013
Salget af økologi til landets storkøkkener nåede i 2012 op på cirka 813 mio. kroner, hvilket svarer til en samlet fremgang på 74 procent siden første halvår 2010. Det viser nye tal fra Økologisk Landsforenings foodservice-database, som har indsamlet tal om cateringbranchen siden 2010.

Nemmere at starte fødevarevirksomhed

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  juni d. 28, 2013
Den 11. juni lancerer Fødevarestyrelsen både en ny digital løsning til at anmelde fødevarevirksomheder og en digital udgave af en autorisationsvejledning.

Danskerne spiser for meget salt

Kilde: DTU Fødevareinstituttet ,  juni d. 28, 2013
Det er en kendsgerning, at danskerne spiser for meget salt. Alligevel har der de seneste dage været udtalelser i pressen, der sår tvivl om, hvorvidt det er nødvendigt at sænke det daglige indtag af salt i befolkningen.

Halvtag over æbletræer gør sprøjtegifte overflødig

Kilde: Thomas Djursing, http://ing.dk/fodevarer ,  juni d. 28, 2013
Æbledyrkere kan undgå at smide tonsvis af æbler ud, hvis de sætter tag over træerne, viser danske undersøgelser.

Fødevareplatformen besøgte Folkemødet i Allinge

Kilde: Signe Folke ,  juni d. 26, 2013
Der var masser af mad på programmet, da bornholmerne for tredje gang inviterede til Folkemøde i Allinge. I løbet af de fire dage Folkemødet varede, blev der afholdt 91 events, hvor fødevarerne var i centrum.

TANG - havets grøntsager

Kilde: Lis Andresen,  maj d. 27, 2013
Kom til Tang-workshop 18. juni 2013 på Grønt Center

Ny grøn øko-bod i Torvehallerne

Kilde: Anders Højberg Kamp, Berlingske ,  maj d. 17, 2013
Nu forsøger en ny økologisk grøntbod med råvarer fra omkring København at vække danskernes interesse. Det drejer sig om Grøn Omegn, hvis bagmænd har haft succes med 360°Nord, som ligeledes sælger lokalt produceret mad og drikke i Torvehallerne.

Forbrugeren er i førersædet

Kilde: Mette Andersen, Levnedsmiddelbladet ,  maj d. 17, 2013
Prissammenligninger, blogs og onlineforums stiller store krav til fødevarevirksomheders gennemsigtighed og informations-flow.

9 ud af 10 virksomheder overholder mærkningsregler

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  maj d. 17, 2013
Er der illustrationer af store saftige appelsiner på juicekartonen, uden at produktet indeholder en dråbe af appelsinsaft, er ingredienslisten mangelfuld eller med ulæselig tekst eller er den angivne vægt af pastasalaten højere end den reelle vægt.

Ikke alle grønne planter er ufarlige at spise

Kilde: DTU Fødevareinstituttet ,  maj d. 17, 2013
Foråret er over os, og alle de grønne planter i naturen begynder at spire. Trenden er, at danskerne skal ud i naturen og plukke planter og bær, fordi de er sunde. Men det er ikke altid tilfældet. Flere planter og bær kan forveksles med giftige planter eller skal tilberedes, før de er ufarlige at spise.

Minister vil insektgifte til livs med mere økologi

Kilde: Ritzau ,  maj d. 17, 2013
Minister for fødevarer, landbrug og fiskeri Mette Gjerskov (S) har rustet op til kamp mod sprøjtemidler, lyder det, efter ny undersøgelse viser, at 99 procent af danske børn har indtaget så meget insektgift, at det kan spores i urinen.

Tilmeld dig nyhedsbreve

Kilde: Fødevarestyrelsen,  maj d. 17, 2013
- hos Fødevarestyrelsen

4 gastro-ruter i Danmark

Kilde: Mikkel Lind Nielsen , Berlingske Tidende ,  april d. 23, 2013
Man behøver ikke at indstille bilens GPS til København, hvis man vil have kulinariske oplevelser på sin ferie i Danmark. Resten af landet har også gastronomi, der er værd at rejse efter.

Campylobacte-bakterie boltrer sig i europa

Kilde: Stephen Haar, Foodculture.dk ,  april d. 23, 2013
En ny rapport fra EFSA slår fast, at antallet af smittede med campylobacter fortsat er stigende i Europa.

Suppe, steg og is kontrolleres

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  april d. 23, 2013
Fødevarestyrelsen er på landevejene i april og maj med en målrettet kontrol- og vejledningskampagne.

153.000 var med til at lukke øko-køerne ud

Kilde: Line Skouboe, Økologisk Landsforening ,  april d. 23, 2013
Der var ny tilskuerrekord til Økodag i dag (d. 21.april), som blev afholdt for niende gang. 153.000 danskere deltog i forårsfesten sammen med de økologiske køer.

Fødevaresektoren vil skabe 25.000 nye job

Kilde: Mads Sixhøj , Berlingske Business ,  april d. 23, 2013
En øget indsats på fem områder skal øge fødevaresektorens eksport med op mod 50 mia. kr. årligt, hvilket vil skabe 25.000 nye job. Sektorens interessenter skal i højere grad arbejde sammen for at nå målet.

Kød fra Lolland til Amager

Kilde: Eivind Sønderborg Johansen, Fødevaremagasinet ,  april d. 23, 2013
37-årig kvinde har på 10 år etableret en perlerække af specialfødevarebutikker i den københavnske bydel Bryggen.

Årets sild kan blive et kommercielt kvalitetsevent

Kilde: Madkulturen ,  april d. 23, 2013
”Årets Sild er et fantastisk eksempel på, hvordan fødevareinnovation med udgangspunkt i lokale styrkepositioner, kan skabe vækst. Dygtige kokke udvikler interessante og markante smage, som bliver sat i produktion – og dette bliver sat til salg i Kvickly til august, så alle danskere kan smage med” Siger Judith Kyst.

Danske forbrugere vil se deres fødevarer i øjnene

Kilde: Stephen Haar, Foodculture.dk ,  april d. 23, 2013
Fødevareskandaler og kødsvindel får forbrugere til at kræve sporbare fødevarer. Det vurderer en række forskere, som mener, at sporbarhed i fødevareindustrien er kommet for at blive.

Tjek på fødevarers mål og vægt

Kilde: DTU Fødevareinstituttet,  april d. 22, 2013
Hvor meget vejer et gennemsnitligt æble, og hvor stort er svindet, når du steger en skinkeschnitzel? Et nyt opslagsværk fra DTU Fødevareinstituttet til madprofessionelle skal hjælpe med at sikre, at maden lever op til de officielle anbefalinger ved at angive mål, vægt og portionsstørrelser på fødevarerne.

CELF elever vinder flot 3.plads

Kilde: CELF ,  marts d. 21, 2013
- ved kokkekonkurrence i Tyskland

Frosne bær under mistanke i udbrud

Kilde: DTU Fødevareinstituttet ,  marts d. 21, 2013
Et udbrud med smitsom leverbetændelse, Hepatitis A, har de seneste måneder gjort 30 forbrugere syge i Danmark. Mistanken retter sig mod frosne bær som kilden til smitten.

Digital smutvej til regler om fødevarehygiejne

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  marts d. 21, 2013
Nu åbner Fødevarestyrelsen for en digital udgave af hygiejnevejledningen. Den nye digitale vejledning skal gøre det nemmere for virksomhederne at navigere rundt i de mange hygiejneregler og finde, hvad de søger.

Local Cooking

Kilde: Visit Eastdenmark ,  marts d. 21, 2013
Bæredygtig adfærd, kreativitet og sparsommelig var nøgleordene for deltagerne i restaurantkonkurrencen Local Cooking, som blev afviklet i marts måned. Vinderen blev Restaurant SuRi i Holbæk med retten "Fjorden og jorden".

Om reklame for sund mad

Kilde: Fødevarestyrelsen,  marts d. 21, 2013
Der er regler for, hvad du må skrive, når du markedsfører en fødevare eller en madret med, at den har særlige ernæringsmæssige egenskaber eller en gavnlig effekt på sundheden.

Netværksmøde om fødevarebranchen i Sorø

Kilde: Sorø Erhverv ,  marts d. 21, 2013
Den 16. april 2013 indbydes virksomheder og institutioner i Sorø Kommune til et møde om udvikling af fødevarebranchen i lokalområdet.

Danskerne vil have kød-oplysninger på bordet

Kilde: Thor Seierø Mouritsen, Forbrugerrådet ,  marts d. 21, 2013
89% af de adspurgte i en ny undersøgelse mener, at det er vigtigt, at oprindelseslandet fremgår af emballagen, når de køber kød. I dag er det kun et krav for al oksekød. Forbrugerrådet håber, at EU vil komme forbrugerne i møde.

Hjælp til virksomhedernes kontrol af Listeria

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  marts d. 21, 2013
Hvert år bliver mellem 50 og 100 forbrugere alvorligt syge af madbakterien Listeria, der særligt kan være et problem i kødpålæg, koldrøget fisk, gravad fisk, bløde oste og andre kølevarer med lang holdbarhed.

Guld til den økologiske pølsemand i København

Kilde: Fødevareministeriet ,  marts d. 21, 2013
385 spisesteder har nu fået Fødevareministeriets økologiske spisemærke. Senest har tre pølsevogne i København fået guldmærket

Tilbud fra Gro: Vi søger deltagere

Kilde: Kurt Pedersen,  februar d. 13, 2013
-til et forløb, der skaber bånd mellem lokale aktører indenfor f.eks. fødevareproduktion, turisme, kulturinstitutioner, landbrug og bespisning.

Mælkeautomat giver lokal goodwill

Kilde: Lene Mikkelsen Walsh ,  februar d. 13, 2013
I den nybyggede kvægstald på Vejlskovgaard ved Odder lever 450 malkekøer et luksusliv, serviceret af malkerobotter og realiseringen af den nyeste viden inden for dyrevelfærd.

Stevia er ikke bare stevia

Kilde: Lars Bo Jørgensen, NP Sweet A/S,  februar d. 13, 2013
Stevia er en højintensiv og kaloriefri sødme fra naturen, som kræver seriøst arbejde med udvikling af recepten.

Ny økologibekendtgørelse

Kilde: Fødevarestyrelsen,  februar d. 13, 2013
I starten af februar trådte en ny bekendtgørelse om økologisk fødevarer og økologisk akvakultur i kraft.

Nordisk mad har stort potentiale som street food

Kilde: Stephen Haar, Foodculture ,  februar d. 13, 2013
I århundreder har gadekøkkenerne været en integreret del af madkulturen i Asien. De seneste 20 år er den blomstret op i USA, og nu er turen måske kommet til Danmark.

Regionalt brød under udvikling

Kilde: Signe Folke ,  februar d. 11, 2013
Det Kreative Fødevarelaboratorie slår regionalt brød op til Roskilde Festival

SuperBrugsen efterlyser 500 lokale leverandører

Kilde: Katrine Øgaard Jensen,  februar d. 05, 2013
Dagligvarekæden vil have lokale varer på hylderne og leder derfor efter småleverandører, der skal sælge varer i butikkerne.

Smag og Design

Kilde: Lis Andresen,  januar d. 28, 2013
- Et inspirationshæfte om hvordan mindre fødevarevirksomheder kan arbejde med udvikling

Trend Day

Kilde: Søren Sørensen,  januar d. 18, 2013
En god mulighed for at se hvad der rører sig på fødevareområdet og møde nye potentielle samarbejdspartnere.

Enestående kursustilbud til fødevareproducenter

Kilde: Gro - Grønne regionale madoplevelser ,  januar d. 11, 2013
Fødevareproducenter i Region Sjælland har mulighed for at deltage i en række gratis kurser, som er skræddersyede til deres behov. Kurserne foregår henover foråret og man kan tilmelde sig nu.

Fremtidsforsker: Masser af muligheder i krisetider

Kilde: Birthe Linddahl, FoodCulture,  januar d. 11, 2013
Velkommen 2013! Velkommen til pessimisme og krisen, der fortsætter. 2013 er kun 7 dage gammel, og i de 7 dage har der været krise og økonomiske bekymringer på agendaen hele vejen rundt. Kedeligt!

Færrest sprøjtegiftrester i dansk frugt og grønt

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  januar d. 11, 2013
Den årlige pesticidrapport viser, at der også i 2011 var langt færre rester af sprøjtegifte (pesticider) i dansk frugt og grønt end i tilsvarende produkter fra udlandet.

Over 300 spisesteder har Det Økologiske Spisemærke

Kilde: Line Skouboe, Økologisk Landsforening ,  januar d. 11, 2013
De Økologiske Spisemærker hænger nu i guld, sølv og bronze på mere end 300 spisesteder. Spisemærket er i fokus til Copenhagen Food Fair den 24. til 27. februar, hvor fødevareminister Mette Gjerskov overrækker økologiske spisemærker til en række spisesteder.

Lokale producenter markedsfører sig gratis

Kilde: Lokalevarer.dk ,  december d. 12, 2012
Lokalevarer.dk er en guide til lokale, hjemmelavede produkter i Danmark. Indtil videre er der oprettet 160 salgssteder på siden, og der tilføjes løbende nye.

Undgå Roskildesyge i fødevarevirksomheder

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  december d. 12, 2012
Køkkenmedarbejdere i restauranter, kantiner, storkøkkener og andre fødevarevirksomheder kan nemt komme til at smitte andre med ”Roskildesyge” uden at vide det. Derfor bør virksomheden tage en række forholdsregler.

Supermarked med fynsk fokus

Kilde: TV2 Fyn ,  december d. 12, 2012
Supergastro ligger i Bazar Fyn og vil gennem samarbejde med lokale avlere og producenter tilbyde fynboerne de bedste fynske kvalitetsvarer til rimelige priser.

Nyt biavlskursus er summen af godt samarbejde

Kilde: NaturErhvervsstyrelsen ,  november d. 09, 2012
Det kræver både stor viden og tålmodighed at blive en god biavler. Derfor etablerer de fem danske biavlsorganisationer, Dalum Landbrugsskole og NaturErhvervstyrelsen sammen nyt ’Basiskursus i biavl’.

Fødevaretrend

Kilde: Levnedsmiddelbladet ,  november d. 09, 2012
- Det skal være naturligt.

Fødevarevirksomheder skal koge frosne hindbær

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  november d. 09, 2012
Mange forbrugere har i de senere år fået ”Roskildesyge” med diarré og opkastning af at spise frosne hindbær.

EU vedtager en liste over godkendte aromastoffer

Kilde: Europa Kommissionen ,  november d. 09, 2012
Europakommissionen har vedtaget to nye regelsæt, som gør brugen af aromastoffer mere sikker og gennemsigtig. Fødevareindustrien vil fremover kun kunne bruge de aromastoffer, som optræder på listen over godkendte aromastoffer.

Danske vinproducenter går sammen om ny forretning

Kilde: Food Supply, Kamilla B. Hansen ,  november d. 09, 2012
Otte danske vinproducenter åbner i fællesskab en ny forretning i København med salg af vine, der udelukkende er produceret i Danmark.

Nordisk konference – Organic Food

Kilde: Københavns Madhus,  november d. 08, 2012
– A new Nordic agenda for quality organic food in public kitchens

Fødevarekonference afholdt ved Torvehallerne

Kilde: Lis Andresen,  oktober d. 04, 2012
Fødevareplatformen i Region Sjælland afholdt i samarbejde med 360o Nord fødevarekonference ved Torvehallerne i København med temaet ”Hvem handler med dine produkter?”

Ny gratis app viser vej

Kilde: Smagen af Danmark ,  oktober d. 02, 2012
- til en verden af kulinariske oplevelser i Danmark

Landkoeb lukker, men VoresMad er en anden mulighed

Kilde: Landbrug & Fødevarer ,  oktober d. 02, 2012
Hjemmesiden Landkoeb.dk lukker, men holdes i drift året ud, så annoncørerne har rimelig frist til at omlægge deres side. Herefter stopper hjemmesiden, som er bygget op med en teknologi, der ikke længere er tidssvarende.

Fødevarekonference 2012

Kilde: Lis Andresen,  august d. 31, 2012
Hvem nyder dine produkter i København? Kom og mød de mennesker der, lige som dig, har viet deres liv til lokalt producerede fødevarer, madhåndværk og kvalitet. Hør deres beretninger om handel med dine produkter og få en diskussion om alternative afsætningspotentialer af lokale fødevarer.

Hjælp at hente

Kilde: Fødevarestyrelsen ,  august d. 30, 2012
Nu er der hjælp at hente, hvis dine kunder køber uindpakkede fødevarer

Nyt koncept: Sælg dine fisk over kajen

Kilde: Havfriskfisk.dk,  august d. 30, 2012
HavFriskFisk.dk introducerer nu en helt ny måde at få kontakt til kunderne, hvis du vil sælge dine fisk direkte over kajen. På HavFriskFisk.dk kan potentielle kunder se, hvornår du er i havn, og hvilke fisk og mængder du har med.

Salatskålen bliver udenlandsk

Kilde: Landbrug og Fødevarer ,  august d. 30, 2012
- og med flere pesticidrester

Alternative svin vinder forbrugernes gunst

Kilde: Teknologisk Institut ,  august d. 30, 2012
Fødevareproducenterne kan skabe spændende gourmet-produkter ved at benytte alternative svineracer i produktionen. Forbrugerne oplever kødet som mere mørt og saftigt end traditionelt svinekød.

Ny afgørelse om vildledende produktnavne

Kilde: Fødevarestyrelsen,  juli d. 04, 2012
Joe & the Juice må gerne kalde deres juice for Strong Bones, Immunity og Fibre Active. Juicekæden skal dog dokumentere, at juicen har en ernærings- og sundhedsmæssig positiv effekt på knogler og immunforsvar samt at Fibre Active har et stort fiberindhold.

Grøn pengetank søger gode ideer

Kilde: NaturErhverv,  juli d. 04, 2012
Fra den 15. juni er det igen muligt at søge om tilskud til nytænkende projekter, der kan styrke bæredygtighed, effektivitet og værdiløft i fødevareerhvervet og dermed bidrage til en grøn omstilling af hele sektoren.

Lokale fødevarer kan blive guld værd

Kilde: Fødevarestyrelsen,  juli d. 04, 2012
Flere virksomheder søger om at få beskyttede betegnelser registreret for dermed bl.a. at kunne markedsføre sig på særlige egenskaber og ad den vej opnå en merpris. Senest har Fødevarestyrelsen ekspederet sager om bl.a. ’lammefjordskartofler’ videre til EU.

Danskerne vil kende frugtavleren

Kilde: Økologisk Landsforening,  juli d. 04, 2012
Næsten halvdelen af forbrugerne foretrækker at købe frugt og grønt, hvor de kan se, hvem der har dyrket produkterne. I konceptet Økozonen i Coop’s butikker kan forbrugerne netop komme tæt på de økologiske avlere, som dyrker deres frugt og grønt.

Bag om Smagen –fokus på kvalitet og udvikling

Kilde: Teknologisk Institut,  juli d. 04, 2012
Et inspirerende forum for ansatte i både små og store virksomheder, der arbejder med udvikling og kvalitet inden for fødevareindustrien.

Frugtplantage får gratis hjælp af Innovationsagent

 juli d. 04, 2012
Lukkethed begrænser SMV’ers innovationsevne. Hos en række danske SMV’er hersker en udbredt skepsis over for ekstern viden. Den indstilling er ifølge en ekspert med til at reducere virksomhedernes potentiale for succesfuld innovation og udvikling. Men en åben adfærd og et såkaldt Innovationstjek har sikret Bandholm Frugtplantage på Lolland adgang til en vidensverden med store muligheder.

Videnkuponer skaber innovation og vækst

 juni d. 01, 2012
Med en videnkupon kan en mindre virksomhed med en god udviklingsidé få den vurderet og realiseret med hjælp fra eksperter inden for virksomhedens fagområde.

Slotsbryggen Mad og Kultur Dok

Kilde: Kristine Nielsen,  maj d. 31, 2012
Sommerens nye satsning på det maritime Slotsbryggen i Nykøbing Falster byder på atmosfære, liv og landsdelskultur. Ca. 50 forskellige lokale kunstnere og ca. 20 lokale madproducenter deltager i den 3 måneder lange event med udstillinger, arbejdende værksteder, performances, workshops, prøvesmagninger og meget andet i løbet af sommeren.

Bondens Marked nye markeder og samarbejder

Kilde: Jette Mikkelsen,  maj d. 14, 2012
Bondens Marked indtager nye markeder og indgår nye samarbejder Bondens Marked i Kødbyen Mange bønder og fødevareproducenter herude på landet føler, at de har meget at tilbyde københavnerne, men det er ikke let at få dem ud af byen. Mange i storbyen lever en travl hverdag og har samtidig et ønske om at spise friske råvarer.

Lovprisninger og anprisninger

Kilde: Ebbe Kristensen, direktør og partner, Mannov A/S, ,  februar d. 01, 2012
Endelig kan man få lov til at anprise en fødevare for noget sundhedsfremmende, og dermed bidrage til at øge interessen for det pågældende produkt.

Ung vinmager

Kilde: Frugt & Grønt Nr.1 Januar 2012,  januar d. 31, 2012
Tom Huniche Christensen med erfaring, fra Dyrehøj Vingård. -Jeg vil gerne være med til at gøre noget unikt, og det gør man altså ikke ved at gå i andres fodspor.

Ardo vælger udviklingen

Kilde: Frugt & Grønt Nr.1. januar 2012,  januar d. 31, 2012
Al produktion og pakkeri bliver nu samlet i Orehoved. Samtidig bliver den 25 år gamle virksomhed renoveret, så faciliteterne bliver mere moderne og tidssvarende, og produktionen mere effektiv.

Økologiske virksomheder er gode til eksport

Kilde: Food supply, af Klaus Bentzen,  januar d. 31, 2012
Økologiske produkter fra Danmark er kendt for at være både moderne og troværdige. Troværdige, fordi vi som et af de få lande har statskontrol, og vi har et stærkt forbrugende hjemmemarked med tillidsfulde forbrugere. Moderne, fordi vi tidligt har skabt succes på hjemmemarkedet, og dermed er langt i videreudviklingen af produkterne.

Fødevaresikkerhed via mobilen

Kilde: FoodSupply og De Samvirkende Købmænd,  januar d. 31, 2012
Minder om egenkontrol, elektronisk RiskMinder Overordnet set er den elektroniske egenkontrol et ledelsesværktøj, der kan gøre livet lettere for både købmænd og medarbejdere. Ca. 800 butikker anvender systemet. Det er butikkerne i Super Best, SPAR Danmark, KIWI minipris, Løvbjerg og Pissifik.

Innovative Gartnere

Kilde: Frugt & Grønt Nr.1 Januar 2012,  januar d. 31, 2012
-Vi oplever en større og større grad af innovative avlere, som har en stor idérigdom, fremhæver Peter Løth fra Dansk supermarked.- Det er rigtigt glædeligt, at der er så mange ideer til både konceptet Den Danske Gartner og branding-princippet.

Emballagen lokker

Kilde: Frugt & Grønt Nr.1 Januar 2012,  januar d. 31, 2012
Brug emballagen til at sende klare signaler om, hvem du er som virksomhed. Forkert farvevalg og design bremser salget. Kvalitetsbevidste forbrugere stiller krav om både smag og etik, men også produktets design har stor betydning.

Licens til levende dyr

Kilde: Fødevaremagasinet nr.11 December 2011,  januar d. 31, 2012
Alle der arbejder med levende dyr, skal have licens fra 2013 ifølge EU-Forordningen. Fra 1. januar 2013 skal alle, der arbejder med håndtering af levende slagtedyr, ifølge EU-forordningen gennemgå et kursus, som sikre dem et kompetence bevis. Intentionen er at højne dyrevelfærden i EU-landene.

Lukkeloven sættes ud af kraft i det nye år

Kilde: Fødevaremagasinet nr.11. december 2011,  januar d. 31, 2012
Dette vil fremskynde butiksdøden, og ifølge en prognose vil 1000 nærbutikker forsvinde inden 2020. Lukkeloven sættes helt ud af kræft d 1 oktober 2012 og erstattes af en helligdagslov. Fra den dato må detailforretninger stort set holde åbent alle ugens syv dage hele året, nogle få helligdage undtaget.

Nyt fødevaremarked for professionelle.

Kilde: Fødevaremagasinet nr.11 December 2011,  januar d. 31, 2012
Når Copenhagen Markets i 2014 slår porten op til 6 markedshaller med engrosvirksomheder inden for alle typer fødevarer og blomster, kommer Skandinavien på niveau med det øvrige Europas måde at handle og distribuerer fødevarer på.

Bedre mad med regional forankring

Kilde: madkulturen.dk 2012,  januar d. 31, 2012
Eksotiske fødevarer året rundt og masseproduktion af købeklare produkter er en del af den udvikling, der har fået os danskere til at glemme de regionale fødevarer og deres egenskaber og særpræg. Madkulturen vil derfor bringe stoltheden ved de regionale fødevarer og tankegangen omkring udnyttelsen af de årstidsbestemte, lokale råvarer tilbage i de danske hjerter og køkkener og gøre dem håndgribelige i danskernes hverdag.