Artikler i Folketidende Lolland - Falster

Alger som værdi - og ikke kun til energi

Ambitionerne er i top: Algeinnovationscenter Lolland arbejder med at klarlægge algers potentialer i forhold til de samfundsmæssige behov. Hvor i samfundet kan vi bruge algerne som et redskab og som en produktionsfacilitet til at gøre vores samfund mere bæredygtigt og selvforsynende - i det hele taget at lave et mindre aftryk på vores omgivelser? Det er omdrejningspunktet for Grønt Centers projekt, Algeinnovationscenter Lolland.

 

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om Algeinnovationscenter Lolland.

 

Læs hele artiklen her.


 

Start-spark til fødevare-firmaer

“Mad-laboratorium” skal hjælpe landsdelens virksomheder med samarbejde og udvikling af nye produkter. En hjælp og et “start-spark” til det fødevare-erhverv, som i forvejen har en solid position med lang erfaring og høj kvalitet her i området - men hvor de erhvervsmæssige muligheder kan udnyttes endnu bedre.

 

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om Fødevareprojektet om Mad og Måltider (nu kaldet GRO, Grønne Regionale Madoplevelser)Læs hele artiklen klik her


 

 

 

Mad er trumf på turisme-menu

Som en del af Fødevareprojektet skal de mange kulinariske muligheder bruges til at styrke turisme-erhvervet.Østdansk Turisme skal som en del af Fødevareprojektet om mad og måltider være med til at udnytte mulighederne i samspillet mellem nyudviklede madprodukter og en lang række turisme-initiativer.

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om Østdansk Turisme og Fødevareprojektet om  Mad og Måltider (nu kaldet GRO, Grønne Regionale Madoplevelser)

 

Læs hele artiklen klik her


 

 

 

 

 

Mad, stolthed - og nye beboere til LF

Fødevarer fra Lolland-Falster havde succes i Københavns Torvehaller. Et fremstød for fødevarer - men også for landsdelen i det hele taget. Lolland-Falster brilleredemed en flot stand, da Torvehallerne åbnede på Israels plads i begyndelsen af måneden. Slow Food Lolland Falster, Kulinarisk Netværk og Fødevarenetværk Lolland Falster havde taget
initiativet til Københavnerturen medbringende et bredt spekter af lokalt producerede fødevarer.

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om Producenter i Torvehallerne den. 27. september 2011.

 

 

Læs artiklen klik her


 

 

 

 

 

Markedssalg - direkte fra lokale producenter

Kulinarisk Rosenfeldt løber af stablen i den kommende weekend, søndag den 4. september. Lolland-Falster er stærkt repræsenteret ved markedet, som også er en anden måde at formidle kendskab og kontakt mellem producenter og forbrugere.

 

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om Kulinarisk Rosenfeldt d. 30. august 2011.

 

Læs artiklen klik her


 

 

 

 

 

Trafik og troen på mad og mennesker

Fremtiden byder på masser af trafi k på grund af den kommende faste forbindelse mellem Danmark og Tyskland. Udfordringerne består i at få denne trafi k til at stoppe op på vejen, få en god oplevelse og komme igen. I projektet, BELTFOOD, satser man på, at vejen til hjerterne er gennem maven, og også det nye Business LF ser synergi i fødevarer og turisme.

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om BELTFOOD og Business LF d. 31. maj 2011

 

Læs artiklen klik på nedensitående

 

Side 1 klik her

Side 2 klik her

 


 

Åben dør - på firmaernes vilkår

 

 

Projekt OpenDoor er et projekt der sætter fokus på samarbejde mellem erhvervsfremmeaktørerne i Region Sjælland - og på
at hjælpe firmaerne på deres vilkår.

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om OpenDoor d. 26 april 2011.

Læs artiklens side 1 klik her

Læs artiklens side 2 klik her  


 

Markedsfolk: Vi skal selv skabe en turist-oplevelse


Marielyst Kartoffelbod er initiativtager til et stort marked på Marielyst. Markedet afholdes første gang den 13.-15. Maj og er bygget op efter de principper, som gårdbutikken er baseret på. Markedet skal bl.a. også være et oplevelsestilbud for både lokale og turister...


Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende publiceret en artikel om Marielyst Marked den 29. Marts 2011.

Læs artiklen klik her  


 

 

En gammeldags slagter - med moderne ambitioner

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Slagter Engdahl d. 22 februar 2011.

 

Læs artiklen klik her

 

Side 1 klik her

 

Side 2 klik her


 

 

 

 

 

Jobprojekt og kvalitetsmad hånd i hånd

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Lammehave Økologisk d. 25 januar 2011.

 

Læs artiklen klik her


 

 

 

 

 

 

Ardo vil udvide med ny produktion på Orehoved-fabrik

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Ardo d. 30 november 2010.Læs artiklen klik her  


 

Klynge-fælleskab gør det enkelte firma stærkere

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om projektet fra Clutter til Cluster den 26. oktober 2010.

 

Læs artiklen klik her 


 

 Markedstrængsel, reklame, lokal mad - og håb om nye job

 

 

 

 Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om fødevarefestivalen Kulinarisk Rosenfeldt den 28. september 2010.

 

Læs artiklen klik her 


 

 

 

 

 

Fra trillebør til traktor - og fra fritid til forretning med vækst

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Hvidkildegård den 25. maj 2010.

Læs artiklen klik her


 

 

 

 

 

 Lokalt kvalitets-korn helt ud til melmølle hos kunderne

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Majbøllegård den 27. april 2010.


Læs artiklen klik her


 

 

 

 

 

 Lokal Fødevaresatsning: Nu gælder det kunderne

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Fødevareplatform Region Sjællands satsning i 2010 samt en række arrangementer for erhvervet den 30. marts 2010.

 

Læs artiklen klik her 


 

 

Den lille købmand med stort hjerte for det lokale søger nye kræfter

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Musse Købmandshandel den 23. februar 2010.

 

Læs artiklen klik her


 

 

 

 

 

Fødevare-erhverv til kamp for smag og sanser


Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om projektet ”Kulinarisk Kvalitet – smag og sanser” den 24. november 2009.

Læs artiklen her

 

 Æbledrengene bliver til Guldborgsund Frugt

 Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Guldborgsund Frugt den 27. oktober 2009.

Læs artiklen klik her 

 


 

Slægtsgård vokser ind i nye tider – med får og markedsføring


Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falsters erhvervstillæg udgivet en artikel om Maglemosegård den 22. september 2009.

Læs artiklen her  


 
Plantagen skal høste forretningsfrugterne

 Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falster udgivet en artikel om Bandholm Frugtplantage den 25. august 2009 i erhvervstillægget.

Læs artiklen klik her

 Klosterhave satser på reklamen

 

 

 

 

 

  

 

 

 

 

Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende Lolland Falster udgivet en artikel om Kirstines Klosterhave den 23. juni i erhvervstillægget.

Læs artiklen klik her  Vineri i vækst med håndværket i centrum

 

 


Fødevareplatform Region Sjælland har i samarbejde med Folketidende d. 26. maj udgivet en artikel om Højbakkegaard.

Læs artiklen klik her.